Nyheter — October 20, 2013 at 3:16 pm

Whishaw som Freddie Mercury?

by

Det britiske skuespillertalentet Ben Whishaw, kjent som nye Q i Skyfall, skal ha takket ja til å spille Queen-vokalist Freddie Mercury.

tumblr_md8sj9thDD1rp382io1_r1_1280

Sacha Baron Cohen skulle spille den karismatiske Queen-vokalist Freddie Mercury i en film om stjernens liv og karriere, men trakk seg i sommer fra rollen. Grunnen var at han var uenig med Queens to gjenlevende originalmedlemmer, Brian May og Roger Taylor, om hvilken type film de ville lage.

For noen uker siden kunne Queens trommeslager Roger Taylor utdype hvorfor Baron Cohen til slutt trakk seg fra prosjektet. «We felt Sacha probably wasn’t right in the end. We didn’t want it to be a joke. We want people to be moved», uttalte Taylor til Mojo.

Siden i sommer har det store spørsmålet vært: Hvem skal erstatte Baron Cohen i rollen som Mercury?

Under BBC-programmet The One Show den 18. oktober kunne Roger Taylor avsløre hvilken skuespiller som står øverst på ønskelisten: Ben Whishaw.

Ifølge flere rapporter den 20. oktober (deriblant denne) skal Whishaw nå ha takket ja til rollen. Men det er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold.

Whishaw, som i sommer sto frem som homofil, regnes som en av de dyktigste skuespillerne i sin generasjon. Han er kjent fra TV-serien The Hour, Perfume: The Story of a Murderer, I’m Not There., Bright Star, Cloud Atlas og ikke minst som nye Q i Skyfall (en rolle han skal gjenta i Bond 24). For tiden er han aktuell i den nye Terry Gilliam-filmen The Zero Theorem, som nylig fikk premiere under filmfestivalen i London. Whishaw blir også å se i den neste Ron Howard-filmen Heart of the Sea.

Peter Morgan (Frost/Nixon, The Queen, The Last King of Scotland og som på et tidspunkt faktisk var involvert i manusarbeidet til Skyfall) har jobbet med manuset til Mercury–filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*