Nyheter — November 3, 2013 at 11:52 am

Wilson og Broccoli hedres

by

The Producers Guild of America (PGA) hedrer Bond-produsentene Michael G. Wilson og Barbara Broccoli med «David O. Selznick Achievement Award in Motion Pictures».

broccoli-wilson_getty

Wilson og Broccoli mottar den meget høytragende prisen under den 25. Producers Guild of America-seremonien søndag 19. januar på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles.

– Vi er beæret over å bli assosiert med den legendariske David O. Selznick og gleder oss til å motta denne prisen i lag med sine tidligere vinnere, sier Bond-produsentene i en uttalelse.

Wilson og Broccoli har begge vært involvert i Bond-serien siden 1970-tallet. Sammen har de revitalisert Bond-serien en rekke ganger, senest eksemplifisert med Skyfall fra 2012 – den mest innbringende Bond-filmen noensinne (med en inntjening på hele 1108 millioner dollar) og en av de mest kritikerroste i serien (for eksempel har filmen en vurdering på 92 % hos Rotten Tomatoes). Av mange er de regnet som en filmindustriens mest suksessfulle produsenter, noe PGA-prisen er ytterligere en bekreftelse på.

– Michael G. Wilson og Barbara Broccoli er drivkraften bak en av de mest verdsatte franchisene i filmhistorien. Takket være deres kreative visjons konsistens og standhaftighet, har generasjoner av kinogjengere hatt muligheten til å dele eventyrene til en av våre mest ikoniske helter. Vi ser frem til at de fortsetter å utforske filmseriens spennende muligheter og levere filmatiske mesterverk til publikum verden over, og vi er glade for å hedre dem med årets David O. Selznick Achievement Award, sier PGA Awards-styrelederne Lori McCreary (Invictus, Through the Wormhole with Morgan Freeman) og Michael De Luca (Captain Phillips, Moneyball, The Social Network).

Tidligere mottakere av prisen er legendariske regissører/produsenter som Stanley Kramer, Saul Zaentz, Clint Eastwood, Billy Wilder, Brian Grazer, Jerry Bruckheimer, Roger Corman, Laura Ziskin, Kathleen Kennedy & Frank Marshall og Steven Spielberg.

Også i fjor gikk prisen til produsenter i britisk filmindustri. I fjor var det nemlig Tim Bevan og Eric Fellner, produsentene i det svært fremgangsrike London-baserte produksjonsselskapet Working Title Films, som fikk prisen.

For tiden jobber Wilson og Broccoli med Bond 24, som kjent får verdenspremiere den 23. oktober 2015. I tillegg utvikler de flere andre filmprosjekter. De produserer også flere teaterstykker, nå senest Strangers On A Train.

James Bond-magasinet gratulerer Wilson og Broccoli med David O. Selznick Achievement Award!

Her blir produsentene intervjuet under en spesialepisode av 60 Minutes:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*