Nyheter — November 10, 2013 at 12:28 pm

Joan Collins takket nei til Goldfinger

by

Joan Collins har nylig avslørt at hun takket nei til å spille en av de mest kjente Bond-karakterene noensinne.

Joan Collins17

Det er vanskelig å se for seg noen andre enn Shirley Eaton i rollen som Jill Masterson i Goldfinger (1964), en av de store Bond-klassikerne.  Selv om Eaton bare medvirker i noen få minutter, er scenen der hun er fullstendig dekket av gull en av seriens mest ikoniske og mest kjente øyeblikk.

Denne uken kunne den britiske skuespilleren Joan Collins, kanskje mest kjent for sin rolle som Alexis Carrington Colby  i fjernsynsserien Dynasty (Dynastiet, 1981–89), avsløre at hun ble tilbudt å spille Jill Masterson, men takket nei.

– Jeg ble spurt om å gjøre Shirley Eaton-rollen i Sean Connery Bond-filmen Goldfinger – den klassiske rollen der hun er naken og sprayet fra topp til tå i gullmaling, fortalte hun nylig til Richard Kay i Daily Mail.

– Det er et fantastisk bilde og en fantastisk film, men jeg takket nei. Jeg var gravid på den tiden med min sønn Sacha. Hvem vet? Filmen kunne ha endret retningen av hele min karriere, og noen ganger lurer jeg på hva som ville ha skjedd hvis jeg hadde gjort det.

– Jeg har aldri snakket om det før, og det er ikke i min nye bok fordi jeg ikke ønsker å være bitchy mot Shirley.

Joan Collins filmdebuterte i 1951. I de etterfølgende årene hadde hun hovedroller i blant annet Howard Hawks’ Land of the Pharaohs (1955), The Opposite Sex (1956) og Island in the Sun (1957). Foruten Dynasty, gjorde hun seg også bemerket i fjernsynsserien The Moneychangers (1976).

Kilde: MI6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*